UUTISET 2016

9.8.2016 NÖFFIPENTUJA!

Yhdistelmästä Martta & Vercordia's Kingrölli syntyi kaksi potraa kilon painoista mustaa urospentua ♥

Äiti ja lapset voivat hyvin, molemmille etsimään omia rakastavia koteja.

_______________________________

15.5.2016 MYNÄMÄKI KR

Mynämäellä kolmen koiran voimin vesisateessa, tänään ei tarvinnut lähteä tyhjin käsin kotiin!
Tuomarina Boris Spoljavic, Kroatia

Maxbord Edition Limited "Tusya" VAL-ERI VAK1 SA PN1 ROP
"3 vuotta vanha, erinomainen pää, ihastuttava runko, hyvä purenta, erittäin hyvä ylälinja, erinomaiset kulmaukset rungon syvyys ja liike."

Rantamyrskyn Lentosuukko "Lempi" JUN-ERI JUK1 SA PN2 SERT
"17kk, hyvä purenta, kaunis pää, tyypillinen silmien muoto ja pigmentti, hyvä niska, Ihastuttava kroppa, kaunis edestä, hyvät kulmaukset, ihana luonne."

Rantamyrskyn Metsäorvokki "Viola" JUN-ERI JUK2 SA PN3 VASERT
"9kk, hyvä purenta, hyvä pään asema, vahva stoppi, hyvät silmät, erittäin hyvä ylälinja, voisi olla paremmin kulmautunut, askel hieman lyhyt, erittäin hyvä turkki ja väri, pehmeä temperamentti."

Onnea koko poppoolle! ♥

PN1 ROP Maxbord Edition Limited, PN2 SERT Rantamyrskyn Lentosuukko & PN3 VASERT Rantamyrskyn Metsäorvokki

________________________________

14.5.2016 BULLMASTIFFIT & MASTIFFIT ERIKOISNÄYTTELY HELSINKI

Päivä erkkarissa takana! Kiitos kaikille kasvatinomistajille osallistumisesta, oli kiva taas nähdä!
Sää ei meitä tänä vuonna suosinut mutta hienosti koiratkin jaksoivat koko päivän ja hauskaahan meillä teltta-virityksessä oli!
Tuomarina toimi Yessica Sam-Sin Hollannista joka ei turhan avokätisesti ERI:ä jakanut, SA:sta puhumattakaan. Mutta oli kyllä oikein mukava ja koirille ystävällinen tuomari jolta sai pitkät arvostelut. Ja eipä tarvinnut isoa kehää odotella kun 50 bullmastiffia oli arvosteltu samassa ajassa kuin 28 borkkua.
Rambo, Tusya ja Kerttu saivat kotiinviemisiksi upeat ruusukkeet Vuoden 2015-voitokkaimman bordeauxindoggi-kilpailun sijoituksista.
Näiden kaveriksi Tusya ja Kerttu kumpikin kävivät kehästä hakemassa EH:t 
Nuoriso sai rutkasti kokemusta ja toivottavasti myös intoa lähteä uusiksi kehään vaikka tänään rokotettiinkin paljon siitä että ovat tottakai kesken kehityksen. :)

Riemutuulen Byrstötähti "Xena" PEN-2
"8kk ikäinen hyvän kokoinen narttu, sopivasti kehittynyt ikäisekseen, leveä vahva kallo, hyvin asettuneet vielä hieman suuret korvat, hyvä tasainen rypytys otsassa, terveet leveästi sijoittuneet silmät, hyvät pään mittasuhteet pituudessa ja leveydessä, purennan tulee kehittyä koska on liian tasainen vielä, vahva niska, vahva selkä, hyvät kulmaukset, tarvitsee lisää syvyyttä rintaan, vahva luusto, luuston tulee vielä kehittyä, hieman löysät liikkeet."

Rantamyrskyn Merirosvo "Mosku" JUN-EH JUK3
"9kk hyvän kokoinen ikäisekseen, kehittyy vielä joka puolelta, valitettavasti tänään huonossa karvassa, hyvä leveä pää, hyvin asettuneet ja kannetut korvat, hyvin sijoittuneet silmät, riittävä otsapenger, ikäiselleen sopivat kuonon pituus leveys ja rypyt, vahva niska, tyypillinen ylälinja ja kulmaukset, tarvitsee syvyyttä rintakehään, vahva luusto, hyvät jalat, liikkuu vapaasti, askellus ikäiselleen sopiva."

Rantamyrskyn Lentosuukko "Lempi" JUN-EH JUK2
"17kk vanha narttumainen pienemmän kokoinen nuori leidi, hyvin muotoutunut kallo, hyvät korvat, kauniisti rypistynyt otsa, haluaisin hieman enemmän otsapengertä, kauniisti muotoutunut kuono ja huulet, haluaisin kaareutuvamman alaleuan, hyvin muotoutunut niska ja selkä, hyvin kulmautunut ja kauniisti muotoutunut eturinta raajat ja jalat. Tyypillinen vatsalinja, hyvä vapaa liikunta joka sopii hänen kropalleen tyypilleen ja koolleen."

Rantamyrskyn Matami Mimmi "Mimmi" JUN-H
"9kk keskikokoinen täysin kehitysvaiheessa oleva narttu, tasainen laaja kallo, hyvin asettuneet ja kannetut korvat jotka valitettavasti ovat huonossa karvassa, tänään ei vielä kovin ryppyinen ja kuono on hieman pitkä, riittävä alapurenta, voimakas niska, tyypillinen selkälinja, etukulmaukset voisivat olla paremmat, takakulmaukset riittävät. Laaja mutta ei vielä niin syvä rinta, vahva luusto, liikunta tarpeeksi vapaata mutta liikkeessä etukulmaukset eivät edukseen."

Rantamyrskyn Musta Helmi "Mila" JUN-H
"9kk mustamaskinen pienempikokoinen täysin kehitysvaiheessa oleva narttu, keskikokoinen pää tyypillisellä mustalla maskilla, kivat silmät tyyppi ja väri, hyvä niska, niukasti kulmautunut edestä, luusto voisi olla hieman vahvempi, hyvät takakulmaukset, liikunta irtonaista ja tuo esiin niukat etukulmaukset."

Riemutuulen Adalmiina "Kerttu" NUO-EH NUK1
"19kk ikäinen kookas narttu, leveä kallo, hieman ryppyinen otsa, riittävä otsapenger, kuono voisi olla hieman leveämpi ja paksumpi, hyväntyyppinen avoin nenä, hyvät huulet, tarvitsee lisää "chinmarking", vahva niska ja takaosa, mukavasti kulmautunut edestä, hyvät jalat ja käpälät, tyypillinen alalinja, vahva liikunta, hieman löysät ranteet, erittäin hyvässä kunnossa ja lihaskunnossa."

Maxbord Edition Limited "Tusya" VAL-EH
"3-vuotias kookas vahva narttu, voisi olla pidempi runko, keski-leveä kallo, hyvät silmäluomet, hyvin kannetut ja asettuneet korvat, kuono ei saisi olla lyhyempi, melko paljon ryppyjä, vahva niska, hieman takakorkea, raskas etuosa luusto ja raajat, liikkuu hyvin mutta vähän löysästi."

2015 vuoden 2. ja 3. voitokkaimmat borkku-nartut Kerttu & Tusya

Milalla oli mukana hieno tuunattu sadetakki

Riemutuulen Byrstötähti "Xena"

Rantamyrskyn Merirosvo "Mosku"

2015 vuoden 2. voitokkain bordeauxindoggi-narttu Riemutuulen Adalmiina

2015 vuoden 3. voitokkain bordeauxindoggi-narttu Maxbord Edition Limited

Junnut ekoissa näyttelyissään; Rantamyrskyn Lentosuukko "Lempi", Rantamyrskyn Matami Mimmi "Mimmi" & Rantamyrskyn Musta Helmi "Mila"

____________________________

5.5.2016 KANGASNIEMI KR

Velipuolet torstaita viettämässä Kangasniemen kaikkien rotujen näyttelyssä! Tuomarina Marja Talvitie

Rantamyrskyn Leijonamieli JUN-ERI JUK1 SA PU1 SERT ROP!
ja kirsikkana kakun päällä vielä RYP4! ryhmätuomarina Kärdi Maret
"Erittäin hyväntyyppinen, hyvä pään malli, ryppyjä ei saisi olla enempää, hyvät tiiviit silmäluomet, riittävät etu- ja takakulmaukset, tyypillinen ylälinja, hyvä väri karva ja häntä."

Rantamyrskyn Merirosvo PEN-1 KP ROP-pentu!
"Vielä hieman ilmava, kuitenkin hyväntyyppinen riittävän kulmautunut nuorimies. Oikea päänmalli mutta saa vielä kovasti vahvistua, oikea karvanlaatu mutta voimakas karvanlähtö meneillään, tarvitsee vain aikaa."

Onnea molemmille! ♥

Rantamyrskyn Leijonamieli ROP SERT RYP4!

Rantamyrskyn Merirosvo ROP-pentu KP

_______________________________

23.-24.4.2016
Viikonloppu vietetty Turussa Holiday Club Caribiassa Kennelliiton järjestämällä Koirankasvatus tänään-luennolla.
Mielenkiintoinen ja hyvin järjestetty kurssi ja kerrankin tällaisia järjestetään muuallakin kuin Helsingin seudulla!
Ainahan noissa jotakin uutta tulee opittua ja nyt kun Kennelliitto julkaisi uudet sopimuspohjatkin niin hyötyähän tuosta reissusta vain oli :)

_______________________________

17.4.2016 VAASA KVRantamyrskyn Musta Helmi "Mila" Vaasa KV:ssa hienosti ROP-pentu & KP! 
Tuomarina Hilkka Salohalla

"Kooltaan ja mittasuhteiltaan oikea, ikäisekseen hyvin kehittynyt pentu. Oikea kuonon pituus, hyvä purenta, silmät ja korvat. Hyvä ylälinja. Riittävät kulmaukset ja luusto. Hyvä karvapeite, vaivattomat liikkeet ja hyvä esiintyminen."

Onnea jälleen Mila ja kotiväki :)

______________________________

16.4.2016 TALLINNAN VOITTAJA

Koska pelkkien näyttelytulosten julkaisu on tylsää niin tässäpä tarina mukavasta ja rentouttavasta näyttelyreissusta Tallinnan maalle ;)

OLETUS: Tusya palvelusväkineen lähtee kotoaan Kankaanpäästä ajelemaan tilavalla autollaan suuntana Pyhäranta, josta kyytiin hyppäävät Jonna ja Roosa. Tytöt pakkaavat tavaransa autoon ja matka jatkuu Laitilaan, josta noukitaan kyytiin ensimmäiseen näyttelyynsä tulossa oleva Mimmi-tyttö. Autossa olisi tilaa koirien lisäksi vaikka pienelle armeijalle ja keväisessä auringonpaisteessa iloisesti vihellellen kuljettaja kääntää Laitilan ainoissa liikennevaloissa auton kohti Helsinkiä. Satamassa pikainen pysähdys ja sitten laivaan jossa koirat otetaan avosylin vastaan. Palvelusväki nauttii samalla pienet huikopalat ja pian ollaankin jo Eestin maalla. Koko sakki takaisin autoon ja pois laivasta, navigaattoriin merkitään haluttu osoite ja Vanhan kaupungin maisemia ihaillen pian ollaankin jo hotellissa. 

Hotellin henkilökunta on äärimmäisen ystävällistä ja sisäänkirjautuminen helppoa kuin heinänteko, seuraavaksi pienelle iltalenkille ja sitten unta palloon. Makeiden yö-unien jälkeen pirteät reissulaiset suorittavat aamutoimet ja lähtevät näyttelyalueelle. Tilavassa Saku-hallissa voisi järjestää vaikka jääkiekon MM-kisat sillä niin paljon tilaa siellä on. Pienen jännityksen kipristellessä mahassa kehät alkavat ja nopeasti ovat jo ohikin. Tuloksista ei voi olla kuin tyytyväinen ja onnelliset virneet naamalla lähdemmekin kotimatkalle. Matka sujuu kuin tanssi ja illalla olemmekin jo omissa kodeissamme onnellisina, koska uudestaan?

 

REALITY: Tusya palvelusväkineen lähtee kotoaan Kankaanpäästä ajelemaan tilavalla autollaan suuntana Pyhäranta. Auto kuitenkin tajuaa vasta Rauman kohdalla mihin on ryhtymässä ja päättää jättää leikin kesken teeskennellen että jarrut ovat rikki. Palvelusväki suorittaa muutaman lievästi paniikkisen puhelun ja tunnin päästä uusi auto saapuu hätiin. Matka Pyhärantaan jatkuu ja perillä vain-hieman-suunniteltua-ahtaampaan autoon survotaan Jonna ja Roosa maallisen omaisuutensa kanssa. Matka jatkuu Laitilan suuntaan ja ensimmäisen kamera-tolpan osuessa reitillemme, päätämme ikuistaa tämän hienon hetken valokuvalla. Laitilasta noukitaan kyytiin ensimmäisiin näyttelyihinsä tulossa oleva Mimmi-tyttö. Autossa ei olisi tilaa enää kärpäsellekään mutta vastoinkäymisistä huolimatta auton nokka käännetään kohti Helsinkiä. Satamassa pieni pysähdys ja auton tietojen päivitys Silja Linelle ja sitten laivaan. Autokannella huomataan että auton käsijarru ei toimi, eikun kiilat etupyörien ympärille. Koska takakoppa on niin ahdas kahdelle koiralle, päätämme ottaa ne sisälle laivaan. Etsimme rauhallisen tilavan nurkkauksen jossa ei paljoa ihmisiä kulje ja koirat rupeavat nukkumaan. Eräs ystävällinen nainen kuitenkin päättää käydä valittamassa "tappajakoirista" järjestyksenvalvojalle joka kehottamaa meitä siirtymään kenneltiloihin kannelle 9. Teemme työtä käskettyä ja toteamme että 4x4m kokoisessa meluisassa SuperStarin kenneltilassa on 7 häkkiä; 2 isoa ja 5 pientä, joista yhteenkään ei mahdu bordeauxindogin kokoista koiraa. Lisäksi häkit ovat 30cm ylempänä lattiasta ja metallipohjassa on reikiä, koiria ei tosiaan jätetä sinne. Siirrymme kenneltilan ulkopuolella olevalle aurinkokannelle syrjäisimpään nurkkaan, jossa koirat eivät ole minkäänlaiseksi häiriöksi niille neljälle ihmiselle joilla paikkaan on näköyhteys. Järjestyksenvalvoja kuitenkin tulee saattamaan henkilökohtaisesti meidät takaisin kenneltilaan koska koiramme ovat pelottavan näköisiä nukkuessaan. Seuraksemme tuodaan staffordshirenbullterrieri ja mastiffi omistajineen ja hilpeissä tunnelmissa vietämme loppumatkan kirjaimellisen tiivisti yhdessä. Pian ollaankin jo Eestin maalla. Tungemme takaisin autoon ja navigaattoriin kirjoitetaan haluttu osoite ja sitten letkassa ulos laivasta. Navigaattori heräilee haukotellen talviunilta ja ajelemme hetken sokkona ennen kuin hän päättää palata toimintaan. Hotellilla henkilökunta toipuu ilmeisen aamu-äreänä samoista talviunista eikä heillä ole tietoakaan että mukanamme olisi koiria. Hetken selvittelyn jälkeen huone kuinkin järjestyy ja seuraavaksi suoritetaan pieni iltalenkki jonka jälkeen siirrytään yöpuulle. Tusya huolehtii omalta osaltaan yön ohjelmasta yrittämällä vuorollaan kaikkien sänkyyn ja varmistaa samalla että jokaiset naama on varmasti pesty.

Herättyämme suoritamme silmät ristissä aamutoimet ja siirrymme näyttely-alueelle jossa matkamme teema jatkuu. Ahdasta on kuin sardiineilla purkissa mutta onneksi oma kehämme sentään on rauhallisimmassa nurkassa. Pienen jännityksen kipristellessä mahassa kehät alkavat ja nopeasti ovat jo ohikin. Tuloksista ei voi olla kuin tyytyväinen ja onnelliset virneet naamalla lähdemmekin kotimatkalle. Ensimmäisestä laivamatkasta viisastuneena jätämme Mimmin autoon ja istumme ainoastaan Tusyan kanssa Starin vielä pienemmissä kenneltiloissa lattialla, jossa on tosin hiljaista mutta todella kylmää. Illalla vihdoin kotona ja Tusya kotiväkineenkin saa alleen oman autonsa joka mystisesti taas rupesi toimimaan. Koska uudestaan?

Ja eiköhän kohta taas uusiks johonkinpäin lähdetä ;D


Tuomariksi meillä vaihtui alkuperäisestä Rafael Malosta suomalaiseen Juha Putkoseen

BALTJW-15 HeJW-15 JV-15 Riemutuulen Adalmiina "Kerttu" NUO-ERI NUK1 SA PN1 SERT CACIB ROP TLNW-16!!

"Hyvässä lihaskunnossa, hyvä koko ja mittasuhteet, erinomaisen vahva luusto, lupaava feminiininen pää, hyvä kallo & kuono ikäisekseen, hyvin asettuneet korvat, kivat silmät, oikea purenta, hyvä niska, kehittynyt rintakehä & eturinta, hyvin kulmautunut, oikea häntä, liikkuu hyvin."


RU JMVA RU MVA FI MVA Maxbord Edition Limited "Tusya" VAL-ERI VAK1 SA PN2 VACACIB!

"Arvostelu tulossa"


Rantamyrskyn Matami Mimmi "Mimmi" PEN-2 KP!

"8kk hyvät mittasuhteet, erinomainen luusto, lupaava pää, hyvin asettuneet korvat, kauniit silmät, korrekti purenta, hyvin syvä rinta, tarpeeksi eturintaa, hyvät kulmaukset, tällä hetkellä takakorkea, korrekti häntä, liikkuu hyvin ikäisekseen."


Onnea kaikille sijoittuneille!

ROP TLNW-16 Riemutuulen Adalmiina & VSP TLNJW-16 TLNW-16 Chic's Joy Le Big Ben

Rantamyrskyn Matami Mimmi

FI MVA RU MVA RU JMVA Maxbord Edition Limited

Riemutuulen Adalmiina

_______________________________

9.4.2016 KANKAANPÄÄ RN

Tusya ja Mila kävivät Kankaanpäässä valloittamassa tuomari Astrid Lundavan;

Rantamyrskyn Musta Helmi "Mila" ROP-pentu KP
"Hyvä koko ja luusto. Pää on vielä kehitysvaiheessa. Kuono-osa saisi olla vahvempi. Vahva kaula. Hyvä selkälinja, mutta ei vielä kiinteä. Erittäin hyvin rakentunut rintakehä. Tasapainoisesti kulmautunut. Eturaajat vielä löysät. Hyvä temperamentti."

Maxbord Edition Limited "Tusya" VAL-ERI VAK1 SA PN1 ROP
"Erittäin hyvä koko ja luusto. Kaunis tasapainoinen narttu. Hyvänmallinen, hyvin täytetty pää. Vankka kaula. Erinomainen kiinteä selkälinja. Erittäin tasapainoiset kulmaukset. Kaunis rodunomainen liikunta. Hyvä temperamentti.

Onnea jälleen molemmille! ♥

9.4.2016 Rantamyrskyn Musta Helmi & Maxbord Edition Limited

_______________________________

20.3.16 SEINÄJOKI RN

Milan ja Tusyan hieno näyttelymenestys sai jatkoa Seinäjoki rn:ssä, Tuomarina Saija Juutilainen

RU JMVA FI MVA RU MVA HeW-15 Maxbord Edition Limited "Tusya" VAL-ERI VAK1 SA PN1 ROP
"3v. Tilavarunkoinen narttu jolla erinom. luusto & hieno terve raaja-rakenne. Hyvät vahvat käpälät. Oikea pään malli & ilme. Vahva hyvin kaartuva alaleuka. Oikeat pään rypyt, vahva niska & ylälinja. Todella terverakenteinen & liikkuu sen mukaisesti hyvällä voimalla, jäntevyydellä & luonteella. Ihana tasapaino."

Rantamyrskyn Musta Helmi "Mila" ROP-pentu KP
"7kk rungoltaan kauniisti kehittynyt oikealinjainen pentu, Hieno luusto & käpälät. Lupaava eturinta. Kaunisilmeinen pää, joka luonnollisesti vielä kesken kehityksen. Hyvä purenta & alaleuan leveys. Tyypillinen ylälinja. Luonnollisesti liikkeessä pentumaista löysyyttä, mutta kaunis sivuaskel. Saa harjoitella, mutta riittävän reipas tänään."

Onnea molemmille ♥

Tusya

Mila

_______________________________

17.2.2016 K-PENTUE 4v! Paljon onnea kaikille!

_______________________________

9.2.2016 VIIME VUODEN VOITOKKAIMMAT BORKUT

Viime vuoden voitokkaimpien listat on nyt julkaistu!
Toista vuotta peräkkäin bordeauxindoggi-urosten listan ensimmäisellä sijalla komeilee C.I.B POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA RANTAMYRSKYN KARATE KID "Rambo" ♥ Tästä suuret kiitokset ja onnittelut omistajillle!

Ja narttujen listan toiselle sijalle pyyhälsi vasta puoli vuotta sitten näyttely-uransa aloittanut BALTJV-15 HeJW-15 JV-15 RIEMUTUULEN ADALMIINA "Kerttu" ♥ Kiitokset ja onnittelut sekä omistajille että handlerille! 

Kolmantena narttujen listalla yhden näyttelyn menestyksellä RU JMVA RU MVA FI MVA HeW-15 MAXBORD EDITION LIMITED "Tusya" ♥ joka muutti loppuvuodesta Rambon poppoon vahvistukseksi. Onnittelut kaikille omistajille!

Rantamyrskyn Karate Kid

Riemutuulen Adalmiina

Maxbord Edition Limited

_______________________________

17.1.2016 TURKU KV & LAHTI EPN

Näyttelyiden kannalta erittäin onnistunut päivä Turku Winter Dog Showssa (tuomari Di Chicco Mariano, Italia)

Maxbord Edition Limited "Tusya" VAL-ERI VAK1 SA PN1 ROP CACIB

Riemutuulen Adalmiina "Kerttu" JUN-ERI JUK1 SA PN3 VASERT
"Excellent body, nice movements, medium bones, excellent neck, good forechest for age, deep head, muzzle need to be more sharp, nice eyes"

... sekä Lahden pentunäyttelyssä jossa M-pentueen sisarukset kävivät ensimmäisissä näyttelyissään tuomari Kristiina Niemelän arvosteltavana tuloksin:

Rantamyrskyn Merirosvo "Mosku" KP ROP-pentu
"Erittäin lupaava 5kk, erittäin lupaavat mittasuhteet päässä ja rungossa. Kaunis päänprofiili ja ilme. Kauniisti kaareutunut leuka. Lupaavan täyteläinen kuono-osa. Hyvä otsapenger, lupaava kallo-osa. Hyvä kaula, erittäin lupaava ylälinja sekä rintakehä. Hyvät tasapainoiset kulmaukset sekä raajaluusto. Liikkuu hyvin, esiintyy ja esitetään hyvin."

Rantamyrskyn Musta Helmi "Mosku" KP VSP-pentu
"Erittäin lupaava, tasapainoisesti kehittynyt pikkupentu, kaunis-ilmeinen nartunpää jossa hyvät mittasuhteet. Erittäin lupaava kuono-osa, hyvä otsapenger ja kallo-osa. Hyvin asettuneet korvat. Hyvä kaula ja ylälinja, erittäin lupaava rintakehä. Hyvät tasapainoiset kulmaukset. Erittäin hyvä raajaluusto. Liikkuu hyvin, hyvällä askelpituudella. Esitetään hyvin. Rauhallinen pikkupentu."

Paljon onnea kaikille! ♥

Rantamyrskyn Merirosvo & Rantamyrskyn Musta Helmi

Riemutuulen Adalmiina

Maxbord Edition Limited

_______________________________